Kas Naujo?

Skautų naujienos

2005-01-06

Mazgelionė 2005

2005 metų sausio 3a diena, pirmadienio rytas. Atrodo tai būtų eilinis ir niekuo neypatingas rytas, taciau... Sninga!!! ;) Esmė visgi ne tame. Į Vilniaus geležinkelio stotį renkasi Vilniaus krašto, „Kernavės“ tunto skautai.

Susirinkome net penki! (RsJaBBer (Šaras), Vilma , Rimantė, Augmantė ir Marija ) ;). Nusipirkome bilietus ir sėdome į girgždantį lietuvišką traukinį važiuojantį link Trakų. Bevažiuodami prisijuokėm iki soties, prisivalgėm saldainių (smaližiai :P) ir šiaip pakvailiojom.

Atvažiavome į Trakus. Čia mus pasitiko dar trys mielos (!) sesytės ( Urtė , Laima (laimuse) ir Dagna ). Taigi, pasipildėme gretas ir keliavome į Trakų autobusų stotį. Ieškojome autobuso, kuris važiuotų į Tolkiškes (Urtės kaimas, kur ir vyko mūsų "Mazgelionė"). Aišku ir radome, bet jis išvažiuoti turėjo tik 15:30 (o Trakuose mes buvom jau 13:00)! Tuomet, sutartinai nusprendėm keliauti pas sesę Laimusę (kuri, jei kas nežino, gyvena Trakuose:P). Sėdint pas Laimusę paskambino sesutės (Eglė ir Ieva) iš Klaipėdos "Pamario“ tunto ir pašnabždėjo, kad yra Trakuose ir nori kartu su mumis keliauti į „Mazgelionę“. Nuėjome jų pasitikti. Grįžę išgėrėm arbatos, pačiupom gitarą ir vėl patraukėm į stotį. Pasirodo laukti reikėjo iki 16:30, bet argi skautas ne kantrus? Sulaukėm galų gale autobuso ir važiavome į vietą. Po gero pusvalandžio ir itin įdomios, bei turiningos kelionės ;) jau buvome kaime. Tačiau, mums dar reikėjo pažygiuoti iki Urtės namelio...

Linksmai ir su dainom pralėkėm visą kaimą ir atsidūrėme prie namelio. Mus šiltai sutiko, ten jau nuo ryto šildantys krosnį ir gaminantys valgyti, dar trys skautukai (Jorė, Tw1st (Artūras) ir Kristis). Po iškilmingos "Mazgelionės" simbolių įteikimo ceremonijos visi susėdome išgerti arbatos, bei pavalgyti (ačiū už tai mūsų virėjams:)*). Nieko nelaukę, pradėjome mokytis įvairiausių mazgų (tai ir buvo mūsų žygio tikslas). Vieni mokėsi su labai dideliu noru, kiti labai tingėdami grūdo žinias į galvą, bet visi buvome patenkinti savo gebėjimu išmokti ;)

Vėliau darėm vakarienę,rišom mazgus, kvailiojom, rišom mazgus, šokom, rišom mazgus, dainavom, rišom mazgus, grojom ir darėm viską ką tik sumąstėm ir aišku RIŠOM MAZGUS ;)

Kai visi sugulė, blogieji broliukai Rs ir Tw1st'as, aišku, neleido niekam miegot ;) Kitą rytą pavalgę, vėl kartojomės ir mokėmės naujus mazgus. Vidury dienos namo iškeliavo 5 skautai (va taip jiem ir reikia :PP): sesutės iš "Pamario“ tunto, bei Rimantė ir Kristis su Augmante. Vakarop dauguma aptingo, tik mūsų Jorė visus ragino nesėdėt vietoj ir nemiegot ;)

Vienus apsėdo tvarkymosi manija, kitus užpuolė "Dubakas" (žodžio reikšmė, deja, žinoma tik keliems žmonėms) :B, treti šiaip miegojo, o dar kiti bandė visus išjudinti šėliodami. ;) Kai naktis jau visai pasigrobė žemelę keturi skautukai nusprendė užvalgyti...Svogūnų ;) (matyt naktį visi labai kvapniai miegojo...). Vėliau dainavom, darėm fotosesiją, o kai kurie dar vis mokėsi rišti vis įmantresnius mazgus. Šį kartą sugulėm miegoti ramiau (matyt mūsų „blogieji“ broliukai pavargo :PP). Ir gana greitai (po naktinių „pasakėlių“ apie siaubus baubus) užmigome. Aš net su virvėm miegojau (cha:P) ;B

Iš ryto atsikėlėlę tingiai pakvailiojom, susitvarkem, pavalgėm ir nukeliavom pabendrauti su kaimo senoliais ;) Visdėlto visai smagu kalbėti su kaimo žmonėmis...O sesutė Urtė net gavo dovanų! ;)

Taigi, apie 14:00 padarėm paskutiniąją foto prie namelio ir mynėm taką iki stotelės. Iš ten ir važiavome į Trakus. Sesutes Laimą (laimuse) ir Dagną išleidę pakeliui nuvažiavom į stotį. Ten ilgokai palaukę autobuso, sėdom į jį ir važiavome atgal į Vilnių. Okupavom autobuso galą ir tapom gyva automagnetola - dainavom visu gražumu ;)

Tai va toka ta mūsų „Mazgelionė“. Smulkesnius faktus galite sužinoti pabendravę su pačiais dalyviais :P.

Writen by Pat. sk. Šarūnas (RsJaBBer)
Fixed by Pat. sk. Laima (laimuse)