Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-03-20

91 jūrių gimtadienis

91 metras virš jūros lygio arba kaip jūrų skautai šventė savo gimtadienį

Trumpa apklausa.
Pirmas klausimas: kokia šventė yra kovo 12?    Teisingai - jūrų skautų gimtadienis.
Antras klausimas: kas vyko kovo 9-10 dienomis?  Vėl teisingai - "91 metras virš jūros lygio".
Ir paskutinis klausimas, vertas 91 žvakutės: ką tomis dienomis veikė visi jūrų skautai?

Ogi susirinkę Vilniuje šventė 91 jūrių gimtadienį.

Susitikę prie žuvimi atsiduodančio Tymo turgaus, išsirikiavome, susiskaičiavome, o tada jau patraukėme Kalnų parko link.
Prie Gedimino kapo kalno (neapsigaukite, Gedimino palaidojimo vieta vis dar nėra žinoma) susidūrėme su netikėtumais: visas kalno šlaitas buvo pasidengęs ledu. Tačiau padėdami vieni kitiems galiausiai visi atsidūrėme viršūnėje. Ten kauniečių dėka visi pavirtome atomais, kurie turėjo jungtis į skirtingo dydžio molekules tol, kol išsiaiškino stipriausią atomą (deja, tai yra konfidenciali informacija, todėl negaliu jos paskelbti).

Žinoma, mums buvo negana, todėl nutarėme pamatyti Vilnių nuo Trijų kryžių kalno.



Suskaičiavę bažnyčios bokštus (vieninteliam broliui Lukui pavyko pamatyti visus 23) patraukėme į estradą papietauti  O kad greičiau viską suvirškintume, oro skautai priminė jau seniai žaistus buldogus. Vėliau bebriukai juos žaidė dar daug daug kartų.

Tuomet, vėl per apledėjusius kalno šlaitus, nusileidome žemyn. Bet tiek prisibuvus ant kalnų norėjosi patekti dar žemiau, todėl nusileidome į Katedros požemius. Juose mes ne tik išgirdome ištrauką iš Barboros Radvilaitės laiško, bet ir išbandėme skliautų stebuklus.

Bet juk susirinkome tam, kad patirtume jausmą, apimantį pakilus į 91 metrą virš jūros lygio, todėl užlipome į Gedimino kalną!



 

Jausdami, kad įvykdėme savo misiją, patraukėme Šeškinės link, kur mūsų laukė vakaro laužas ir pasakiškai skanūs pyragaičiai gimtadienio proga, o dainingieji "Brėmeno muzikantai" palinkėjo mums labos nakties.

Sekmadienio ryte gerai išsimiegoję ir susitvarkę visi kartu patraukėme "Akropolio" ledo arenos link. Kai kas demonstravo savo profesionalius čiuožimo sugebėjimus, o kai kuriems tai buvo pirmas kartas ir nepamirštama patirtis.


Trumpa apklausėlė:
1. Kaip smagiausia švęsti gimtadienį? Žinoma, kad su draugais.
2. Kieno gimtadieniai būna smagiausi? Ogi jūrių, nes ten būna daugiausiai draugų.
Paskutinis klausimas: kaip tu kitąmet švęsi kovo 12-ąją? Atsakymas: kartu su mumis!
 

s.Ugnė