Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-02-10

Trumpai ilga naujienų apžvalga

Ką bendro turi vasaris ir vasara?

Ką bendro turi vasaris ir vasara?

Abu žodžiai skamba labai panašiai, o Lietuvos Skautijoje tiek vasarį, tiek vasarą vyksta be galo daug renginių! Iš tiesų, paskutiniu metu nors kelias dienas neapsilankius skautatinklyje arba nepastebėjus LS Facebook puslapio naujienų galima pasijusti lyg gyventum kitoje planetoje. Pabandykim kartu susigaudyti ne tik renginiuose, bet ir apskritai skautijos aktualijose.

Kas būna vasarį? Būna Vasario 16-oji, Nepriklausomybės Diena, kurią, be abejonės, mini ir skautai! Panevėžio krašto patyrę skautai nebūtų Panevėžio krašto patyrę skautai, jei tokia proga neorganizuotų kokio žygelio, todėl ir savaitgalį kviečia visus į žygį “Už Tėvynę’13”. Vilniaus krašto Jorės vyr. skaučių būrelis taip pat kviečia paminėti Vasario 16-ąją skautiškame būryje!

Kas dar būna vasarį? Svarbiausia viso pasaulio skautams, Susimastymo diena arba tiesiog brolio BP gimtadienis! Švėkšnos skautai kviečia į dar Lietuvoje negirdėtą "Thinking Day On The Air / Thinking Day On The Internet" (TDOTA/TDOTI), skirtą išbandyti radijo ir interneto galimybes bendraujant su skautais iš kitų šalių. Renginio tema – Susimąstymo diena. Atkreipkite dėmesį, kad šis renginys vyks savaitę prieš tikrąją susimastymo dieną, bet be abejonės taps vienų įdomiausių šių metų skautijos renginių!

Klaipėdos krašto Pamario tuntas bandys nušauti net kelis zuikius vienu metu – paminėti BP gimtadienį, surengti skautišką aukcioną bei šitaip padėti tunto vaikams įsigyti kelialapius į Jubiliejinę stovyklą. Teko girdėti, kad aukcione bus galima įsigyti vyr. skautininko brolio Tomo patyrusio skauto laikų lazdą, na ir daugybę kitų dalykų, todėl kas tą dieną bus netoli pajūrio – užsukit!

Kiekvienais metais skautai pamini Susimastymo dieną, kartu pasitikdami saulę. Prisijungti kviečia ir Deltinyčios gintarių įgūla.

Be jokios abejonės, greitu metu atsiras ir daugiau informacijos apie BP gimtadienio renginius! O tuo tarpu pažiūrėkime, kas naujo apskritai skautijos padangėje! Artėja eilinis Lietuvos skautijos vadovų suvažiavimas, o šiemet bus dar įdomiau, nes rinksime naują vyr. skautininką. Taip pat, kad vasara greičiau ateitų – o vasara visur būna daug žalios spalvos – pagalvokite, gal jau laikas paskautininko arba skautininko laipsniui bei žaliam kaklaraiščiui? Beje, kalbant apie vadovus bei naujus narius - sesė Laima, projekto D.T.A. komunikacijos koordinatorė, papasakojo mums, kas tai per dalykas ir kokie jo rezultatai. Ir turbūt ne be D.T.A. projekto pagalbos skautijos Facebook puslapis neseniai sulaukė 2000-ojo “like”, kas labai pradžiugino prie kompiuterių buvusius skautus :)

Trūksta idėjų draugovės sueigai? Norite išmokti kažką naujo arba pagilinti jau turimas žinias šia tema? Sesė Giedrė dalinasi sueigų planu ekologijos temai! Ar nebūtų smagu ten esančias idėjas įgyvendinti jau per artėjančią Jubiliejinę stovyklą? Taip pat nepamirškite šio mėnesio iššūkio - papasakok apie savo (svajonių) skiltį. Gal tai ekologiškiausia skiltis skautijoje? :)

Na ir pabaigai, apie svarbiausią šių metų renginį – Jubiliejinę stovyklą. Visa karščiausia informacija apie registraciją pasiekiama čia, todėl registruokimės, mokykimės naujų dainų, susikraukime naujas kuprines ir susitikime prie bendro didžiulio laužo! Pluoštelį priežasčių, kodėl verta atvažiuoti, pateiksime dar šią savaitę.

Gerų renginių, geros nuotaikos ir gerų idėjų ateičiai!

Kand. į vyr. sk. Akvilė Milkevičiūtė