Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-02-02

Vasario mėnesio iššūkis

Vasario mėnesio iššūkis: ne tik apie Tėvynę, B.P. ar meilę

 

Kai prieš dvejus metus su sese Jore svajodavom apie skautatinklį, visada galvojom, kad būtų nuostabu turėti erdvę, kur ne tik būtų skelbiama organizacijos informacija, bet kiekvienas skautas galėtų laisvai dalintis nuomone, kurti, o ypač  - diskutuoti, atrasti ir plėsti akiratį atrandant skirtingas tiesas. Sesės Birutės sausį parašytas atsakomasis straipsnis - vienas puikiausių diskusijos būdų ir pavyzdžių, kaip galima reikšti skirtingas nuomones ne tik komentuojant, bet ir išplečiant savo mintis. Būtent todėl Birutė tapo sausio mėnesio skaute.

Sausį skautatinklio komanda nesnaudė ir ieškojo galimybių gauti visiems, geriausiems naujienų autoriams ar mėnesio skautams, puikesnių prizų. Tad galima ypatingai pasidžiaugti, kad sesė Birutė bus apdovanota UAB Komparsa įsteigtu prizu - USB raktu! O visiems kitiems linkiu nesnausti ir irgi būti aktyviems - ateina pavasaris, metas atsibusti!

O vasaris atsineša daugybę švenčių ir tuo pačiu priminimų: Valentino diena nori nenori verčia prisiminti tuos, kuriuos myli, Lietuvos valstybės atkūrimo diena - vasario 16-oji be jokios abejonės skatina susimąstyti, ką mums reiškia Tėvynė, o mėnesį užbaigia visų puikiausias skautiškas Robert'o Baden-Powell'io gimtadienis, kai ir saulę pasitinkam ir visiems pasakojam, kaip smagu būti ten, kur esam.

Kai šitiek progų, svarbiausia, kad būtų su kuo aptarti, minėti, o galiausiai, žinoma, švęsti. Vakarėliuose po sueigų gimsta visai neblogos idėjos. Patikrinta ir įrodyta. Kai buvau patyrusi skautė patys geriausi vakarėliai būdavo su mano skiltimi. Tiesa, ji buvo ne visai tradicinė, nes mūsų buvo apie 12 ar ir dar daugiau, vadinome save šaika ir jautėmės visai neblogai net ir tokiame būryje.

Tad šį mėnesį kviečiam ne tik švęsti, bet ir truputį pagalvoti apie skiltis. Būtent toks bus ir mėnesio iššūkis - papasakoti apie savo skiltį arba apie tą, kuri jums visada atrodė pati geriausia, nors ir patys jai nepriklausėte, o gal norite pasidalinti, kaip atrodytų jūsų svajonių skiltis?

Skautatinklyje jau ne vienas gudrus žmogus kalbėjo šia tema, o pirmi du straipsniai, atėję į galvą yra sesės Barboros knyga apie bendradarbiavimą ir Jorės pirmadieninis pamąstymas apie skiltis atvirkščiai. Prisiminkit, gal rasit įkvėpimo?

Mėnesio iššūkio nugalėtojai bus apdovanoti puikiomis, tikromis skautatinklio emblemomis!

Linkėjimai,

Laima ir likusi komanda.