Kas Naujo?

Skautų naujienos

2013-01-28

Tik vadovams: Tarptautiniai Medinių kauliukų mokymai

Unikali galimybė vadovams sudalyvauti tarptautiniuose Gilvelio kursuose Olandijoje!

DĖMESIO DĖMESIO VISIEMS SKAUTŲ VADOVAMS!

Skelbiame atranką į tarptautinius medinių kauliukų (Gilvelio) kursus Olandijoje!

Medinių kauliukų mokymai - tai aukščiausio lygmens skautų vadovų kursai. Šiuos mokymus pradėjo pats skautų įkūrėjas Robertas Baden-Powellis, pirmuosius "Medinių kauliukų" mokymus surengęs Gilwell parke netoli Londono, Anglijoje, 1919 m.

Nuo to laiko, Gilvelio kursai, tapo aukščiausia tarptautine skautų vadovo kvalifikacija. Sėkmingai baigę kursus skautai visame pasaulyje nešioja vienodus kursų baigimo ženklus - smėlio spalvos "Gilvelio" kaklaraištį, odinę pintą kaklaraiščio movą ir du nedidelius medinius karoliukus (kauliukus) ant odinio raištelio.

Gilvelio kursai skirti jau turintiems skautavimo ir vadovavimo patirtį skautų vadovams, siekiantiems atšviežinti savo skautišką dvasią, tobulinti skautavimo žinias ir įgūdžius. Šie mokymai – tai unikali galimybė suaugusiems žmonėms - vadovams atnaujinti savo skautiškas žinias, pasitikrinti ir pagilinti vadovavimo įgūdžius ir iš naujo įvertinti skautybės prasmę savo asmeniniame ir skautiškame gyvenime. Medinių kauliukų mokymai - tai aukščiausia pakopa Lietuvos skautijoje, kurią gali pasiekti suaugęs žmogus. Mokymuose, greta asmeninio savęs kaip asmenybės ir vadovo patyrimo, išgyvenimo gamtoje ir komandinio darbo įgūdžių, bus nagrinėjamos tokios temos kaip: organizacijos kultūra, organizacijos vadybos teorija, skautiškas metodas, mokymosi psichologija ir kitos.

Šį kartą siūlome unikalią galimybę sudalyvauti tarptautiniuose Gilvelio kursuose Olandijoje, kuriuose dalyvaus skautų vadovai iš Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Belgijos, Olandijos, Danijos, Portugalijos ir Islandijos.

Šiuos medinių kauliukų mokymus rengia Olandijos skautų organizacija (Scouting Nederlands), o Lietuvos skautija yra partnerė organizuojant kursus. Iš Lietuvos į kursus galime siųsti keturis kursų dalyvius - dvi seses ir du brolius.

KADA?:  Pirmoji mokymų dalis - stovykla vyks 2013 m. balandžio 27 - gegužės 4 d.,

KUR? Oirschot mieste, Olandijoje.

KIEK KAINUOJA?: Šie mokymai yra finansuojami pagal ES programą "Veiklus jaunimas", todėl dalyvavimas mokymuose, apgyvendinimas ir maitinimas dalyviams nieko nekainuos. Šios išlaidos yra dengiamos programos lėšomis.

Dalyvių yra prašoma susimokėti 30% kelionės išlaidų t.y. pirmyn ir atgal į Olandiją. Šios išlaidos prikausys nuo kelionės kainos ir sudarys apie 300 Lt. Taip pat būtina asmeniškai įsigyti kelionės draudimą.

Mokymus sudaro trys dalys, kurių bendra trukmė vieneri metai:

  • Pirma dalis : stovykla (vyks Olandijoje š.m. balandžio 27-gegužės 4 d.)
  • Antra dalis: asmeninis projektas, kurį vykdys kiekvienas mokymų dalyvis. (vyks Lietuvoje).
  • Trečia dalis ( į kurią kviečiami, tik sėkmingai praėję pirmąsias dvi dalis): savaitgalinis seminaras. (Renginio vieta dar derinama).

Dalyvavimas visose trijose mokymų dalyse privalomas.

REIKALAVIMAI DALYVIAMS:

Gilvelio kursai skirti Lietuvos skautijos nariams:

  • Nejaunesniems nei 21-metų;
  • Turintiems bent paskautininko laipsnį;
  • Turintiems ne mažesnę kaip 5 metų skautavimo patirtį;
  • Puikiai mokantiems anglų kalbą žodžiu ir raštu. (Visos mokymų dalys vyks anglų kalba. Kalbos mokėjimas yra labai svarbu).

Norinčius dalyvauti mokymuose prašome atsiųsti

  • Savo skautišką CV;
  • Vieno puslapio ilgio MOTYVACINĮ laišką, kodėl norite dalyvauti Medinių kauliukų mokymuose;

Paraiškas prašome siųsti broliui Tomui Rakovui elektroniniu paštu adresu tomas@skautai.lt iki š.m. vasario 15 d.

Dalyvius į mokymus atrinks Lietuvos gilvelininkų komisija. Bus atrinkti keturi dalyviai - dvi sesės ir du broliai. Atrinktųjų dalyvių vardai bus paskelbti skautatinklyje vasario 22 d., Skautybės įkūrėjo dieną.

Kilus klausimams rašykite adresu tomas@skautai.lt

Artimiausi "Medinių kauliukų" kursai Lietuvoje bus rengiami tik 2014 m. vasarą. Nepraleiskite galimybės sudalyvauti šiuose tarptautiniuose Gilvelio kursuose!

LS Pirmija