Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-10-13

Naujiems savanoriams - susitikimai Vilniuje

Vilniaus krašto mentorė, sesė Dovilė, pradeda gražią tradiciją - praktinius, teorinius, mokomuosius susitikimus su naujais savanoriais.

 

Vilniaus krašto mentorė, sesė Dovilė, pradeda gražią tradiciją - praktinius, teorinius, mokomuosius susitikimus su naujais savanoriais. Susitikimai skirti ne tik skautiškų žinių gilinimui, bet ir savo vietos organizacijoje atradimui. "Stengiamės, kad kiekvienas surastų jam labiausiai patinkančią ir tinkančią veiklą. Vieniems tai bus darbas su vaikais, kitiems - renginių organizavimas ar paramos pritraukimas" - sako mentorė Dovilė. Pirmasis susitikimas jau vyko praeitą savaitę. Jo metu savanoriai susitarė dėl susitikimų datos bei pobūdžio, pasidalino lūkesčiais.

Dauguma išreiškė "praktinio skautavimo" poreikį: tai ir išgyvenimas gamtoje, ir orientavimasis, ir pirmoji pagalba, ir namelio medyje statyba... Taigi, šiomis temomis galima daug šnekėti, tačiau geriausia jas imti ir išbandyti praktiškai. "Todėl kažkurį, daugumai tinkantį, rudens savaitgalį organizuosime vienos dienos žygį naujiems savanoriams, skirtą pasimokyti praktinio skautavimo gamtoje." - sakė Dovilė. 

Vilniaus krašto skautai taip pat parengė "veiklos meniu" visiems naujiems savanoriams. Jame apibūdinti visų tuntų bei krašto poreikiai savanoriams, prisijungimo galimybės ir kontaktai. Dokumentą galite atsisiųsti čia.

Skautai turi svarbią taisyklę, kuria stengiasi vadovautis kiekviename renginyje - nė vieno žmogaus be pareigų. Tai reiškia, kad nesvarbu, kokio esi amžiaus ir kokiu tikslu atvažiavai į stovyklą, gali būti paprašytas išplauti puodą ar pravesti žaidimą vaikams. Įsitraukimas - kiekvienam labai svarbus, nes tik taip prasideda ne tik bendravimas, bet ir maži geri darbai bei užsikrečiama noru tuos darbus daryti dažniau.

Savanoriai sutarė rinktis kas antrą pirmadienį 18.30 Vilniaus skautų centre (Smetonos 8-1), o sekantis susitikimas vyks jau ateinantį pirmadienį (spalio 15 d.). Taigi, netgi jeigu nebuvai skautiškoje akademijoje, bet labai nori iš arčiau susipažinti su Vilniaus skautais ir dar kažką naudingo išmokti, čia - puikiausia proga!

Iki pasimatymo!
Projekto "Dievui. Tėvynei. Artimui" komanda
Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis pagal žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programą. Projektas “Dievui. Tėvynei. Artimui.”, kodas VP1-2.2-ŠMM-10-V-02-015