Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-07-18

Kelionė į Roverway arba kas mūsų laukia

Penkių sesių delegacija išsiruošė į Roverway!

Grįžom sveikos ir gyvos, turim daug nuotykių, bet apie viską vėliau, nes mes nemiegam ir jau keliaujam į kitą stovyklą!

-----------------------------------

Sveiki!

Penkios sesės - dvi Rūtos iš Vilniaus kr., Gabija ir Grytė iš Marijampolės kr. ir aš, sesė Beatričė, jau baigėme krautis daiktus ir dar šiandien vakare pajudėsime link šiaurės, o tiksliau - į Suomiją!

Kelionė laukia nei ilga, nei trumpa - viso labo autobusas, keltas ir traukinys ir..mes jau ten! O kur keliaujame? Taigi, Roverway - tarptautinė stovykla, skirta roveriams (16-22 metų amžiaus skautams) iš visos Europos bei kitų pasaulio kampelių, kurie pirmąsias renginio dienas keliauja po įvairius Suomijos kampelius, o likusias keturias - stovyklauja visi kartu bendroje stovykloje. Mes pakliuvome į žygio grupę, keliausiančią po šiaurės vakarų Suomijos archipelagus. Archipelagas - grupė jūroje esančių salų, kitaip sakant - salynas. Nemažai keliausime vandeniu (kartais svajoju būti jūrų skaute), tad laukia nemenkas iššūkis valdant visokias plaukiančias transporto priemones..

Štai kokius vaizdelius "pažadėjo" žygio vadovai:


 

 

Iš žygio vietos vėliau trauksime į Evo stovyklavietę, kur likusias dienas gyvensime kartu su dar 3000 skautų ir skaučių, sugrįžusių iš žygių po visą Suomiją. Beje, žinau, kad broliai latviai žygiuos netgi Laplandijoje! Jau nekantrauju sutikti juos stovykloje ir pasidalinti įspūdžiais iš žygių :)

Stovyklos metu mūsų laukia daugybė įvairių užsiėmimų ir pramogų - stovykloje veiks bent trys kavinės (Holland House, Rainbow ir kt.), kaskart siūlysiančios skirtingus teminius vakarus, pvz. didysis oranžinis vakaras skirtas Olandijos karalienės gimtadieniui :) Gal reiks apsilankyt?

Kasdien būsime paskirti dalyvauti skirtingame programos slėnyje, kurių tematikos taip pat įvairios - socialiniai projektai, vandens pramogos..

Na, apie viską žadame (jei tik pavyks) papasakoti jau atvykus, pasidalinti įspūdžiais ir nuotraukomis, o jūs tuo tarpu palinkėkite mums geros kelionės!

 


Emblemos autorė sesė Rūta Slavinskaitė Spinta :)

 

Linkėjimai ir iki greito!

Mažos, bet puikios delegacijos į Roverway vadovė sesė Beatričė