Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-05-14

Bazinis skautų vadovų kursas „Saulės žiedas“

Kursas „Saulės žiedas“ yra rezultatas, o kartu ir bandymas užbaigti vadovų paruošimo sistemos pamatus. Mums įdomu sužinoti ar darant rimtus mokymus bei surenkant „svajonių“ mokymų komandą, tai bus paklausu ir susilauks susidomėjimo vadovų tarpe? Kaip visada, klausimas lieka atviras iki kurso užbaigimo. Bet mes pradedam!

Kursas „Saulės žiedas“ yra rezultatas, o kartu ir bandymas užbaigti vadovų paruošimo sistemos pamatus. Mums įdomu sužinoti ar darant rimtus mokymus bei surenkant „svajonių“ mokymų komandą, tai bus paklausu ir susilauks susidomėjimo vadovų tarpe? Kaip visada, klausimas lieka atviras iki kurso užbaigimo. Bet mes pradedam!

 

Kam?

Naujiems vadovams (nuo 17 metų) kurie jau turi vadovavimo praktikos arba vadovams, kurie neturi tvirtų pradmenų ar tiesiog nori juos pasikartoti. Siekiant suvienyti skautiškus pamatus Lietuvoje, kursai skirti visiems įvarių skautiškų organizacijų nariams Lietuvoje.

 

Tikslas – leisti žmogui po kursų baigimo pasakyti: pamačiau, pajutau, supratau. Apie tai, ką reikia pamatyti, pajausti ir suprasti vadovui, kad nesidrovėtų ir veiktų sėkmingai – skautautų ir atskleistų skautus. Ir truputi suprasti kam visa tai yra.

 

Kada?

Kursas susideda iš trijų dalių:

  1. Savarankiškos studijos – nuo gegužės 15 d. iki liepos 31 d.
  2. Praktinis kursas - rugpjūčio 10-19 d. (data ir vieta bus patikslinta).  
  3. Informacinis palaikymas – 2012 rugpjūčio 25 – 2013 liepos 14 d. (baigiamasis susitikimas vyks Jubiliejinėje stovykloje „Gėrio pėdomis“ 2013).

Formatas:

  1. Užsiregistravusiems ir užmokėjusiems pirmos dalies dalyvio mokestį bus išsiūstas literatūros paketas, kuris būtinas savarankiškam studijavimui, kad būtų lengviau dalyvauti antroje kurso dalyje. Pirmoji dalis pasibaigs testavimu.
  2. Po pirmo kurso dalies testavimo rezultatų bus atrinktas 21 žmogus (3 skiltys po 7 žmones) antrajai praktinei kursų daliai, kuri vyks lauko (žygio-stovyklos) sąlygomis.
  3. Po kurso baigimo kiekvienas dalyvis turės galimybę pasirinkti informacijos koordinatorių informaciniam palaikymui.

 

Temos: ideologija, pirma pagalba, sveika gyvensena, higiena, topografija, pionerija, laužavedybaė, skautų istorija, skautiško kelio pagrindai, miško išmintis, vaikystės psichologija, aktorystė, komandos formavimas, skiltininkavimas, darbas draugovėje ir tunte, administravimo pagrindai, darbas su tėvais, renginių organizavimas, užsiėmimo metodai, žaidimai, dainos.

 

Kurso pirma dalis  

Užsiregistravęs (registracija baigiasi liepos 1 d.) ir sumokėjęs dalyvio mokestį (50 Lt), gausite literatūros paketą, kurį reikės savarankiškai išstudijuoti. Literatūros siuntimas bus organizuojamas trimis etapais (gegužės, birželio ir liepos mėn.), po kiekvieno etapo vyks dalyvių testatvimas, siekiant įvertinti medžiagos supratimą ir įsisavinimą. Pagal pirmos kursų dalies testavimo rezultatus bus atrinktas 21 žmogus (3 skiltys po 7 žmones) antrajai praktinei daliai, kuri vyks lauko (žygio-stovyklos) sąlygomis. Viskas paprasta, ane? :)

Kam literatūra, testavimas ir t.t.? Praktinėje dalyje mes nenorim pasakoti apie tai, ką galima ir taip perskaityti knygose, bet norim bendrauti su žmonėmis, kurie turi jau žiniu pagrindą, tam specialiai parenkame literatūrą. 

 

Registracija:

  1. Užpildykite dalyvio anketą – skautišką CV (gal jau turite?). Šabloną pridedam ( http://dl.dropbox.com/u/32873379/skautiskas.cv.doc ).
  2. Nusiųskite ją adresu bsvk.saules.ziedas@gmail.com .
  3. Gavęs jūsų anketą, išsiųsim rekvizitus, kur pervesti pirmos dalies dalyvio mokestį.
  4. Jus pervedate pirmos dalies dalyvio mokesti ir jau esate pirmos kurso dalies dalyvis. 

 

Informacija:

Informacija apie kursą sekti Facebook grupėje „Bazinis skautų vadovų kursas „Saulės žiedas““

 

Bazinio skautų vadovo kurso „Saulės žiedas“ koordinatorius gilv. Pavel Mikriukov aka

Gintarinis Sabalas

Kurso organizatoriai yra LS Mokymų skyrius kartu su rinktine įdomių žmonių