Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-04-25

Skautų stovykla Troškūnuose

Kovo 30 - balandžio 1d. Troškūnuose vyko Panevėžio krašto skautų stovykla "Karaliaus keliais".

Kovo 30 - balandžio 1d. Troškūnuose vyko Panevėžio krašto skautų stovykla "Karaliaus keliais". Verbų sekmadienis, kai minimas Jėzaus įžengimas į Jeruzalę, kur Jis buvo sutiktas kaip karalius, bei netoli Troškūnų esantis Palatavio piliakalnis, kur, manoma, buvo karūnuotas Mindaugas, lėmė stovyklos pavadinimą.

Beveik 140 skautų su vadovais apsistojo mokykloje. Svečiai atvyko iš Panevėžio "Minties", 5-osios, "K.Paltaroko" gimnazijų, "Žemynos", "Šaltinio", "Aušros" pagrindinių mokyklų, taip pat Panevėžio raj. Naujamiesčio vidurinės mokyklos bei Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos ir Rokiškio raj. Kriaunų pagrindinės mokyklos bei Kamajų gimnazijos. Buvo ir sesių skaučių vadovių iš Vilniaus.

Skautai dalyvavo įvairioje programoje, kurioje turėjo galimybę daug ko išmokti, tiek pasilinksminti, tiek susikaupti, susirasti naujų draugų, išbandyti savo jėgas, lavinti kūrybiškumą... Sovyklautojai šoko, žaidė ir dainavo aplink didelį laužą, dalyvavo orientaciniame žaidime po miestelį, rungėsi estafetėse, gilinosi į skautų istoriją, svarbias asmenybes, mokėsi skautiškų žaidimų ir dainų, dirbo verbas bei popierinius margučius, sužinojo faktų apie Troškūnus, žiūrėjo filmą...

Šeštadienio vakarą patyrę skautai išėjo į žygį iki Palatavio piliakalnio, kur kandidatai davė įžodį prie laužo ir gavo vyšninius kaklaraiščius. Likę skautai susirinko į Troškūnų centre esantį vienuolyną ir ten surengė jaukų dainų vakarą, po kurio su fakelais stabtelėjo prie paminklo partizanams, pagerbė jų atminimą sugiedodami Lietuvos himną.

Verbų ekmadienį visi stovyklos dalyviai dalyvavo šv.Mišiose, į kurias atsinešė pačių pasidarytas verbas. Nebuvo pamiršti ir balandžio 1-osios pokštai - pasiskirstę į grupeles, skautai ruošė trumpus vaidinimus anekdotinių situacijų konkursui.

Uždarymo rikiuotėje tvyrojo gera nuotaika, kurią išreiškė tiek stovyklą ruošę Troškūnų skautai, tiek svečiai. Įgavę naujų jėgų gyventi pagal skautų šūkį "Dievui. Tėvynei. Artimui." skautai išsiskirstė iki kitų kartų.