Kas Naujo?

Skautų naujienos

2012-03-20

Pasportavom – žemaitiškai, lietuviškai, tarptautiškai, skautiškai!

Regioninio tapatumo stiprinimo programa

PASPORTAVOM – ŽEMAITIŠKAI, LIETUVIŠKAI, TARPTAUTIŠKAI, SKAUTIŠKAI!

 

Maždaug prieš dešimtmetį Šiaulių tunto skautai organizuodavo Trijų Karalių krepšinio turnyrus „Trys prieš tris“. Norinčių pasportuoti, parungtyniauti skaičius augo – iki pat Šiaulių krašto skautų sportinės olimpiados!

 

Šiemet Šiaulių krašto skautai bei projekto TAPK dalyviai sportavo pačiame rytiniame Žemaitijos pakraštyje – Bubiuose (Šiaulių r.). Sportavo ir kūnu, ir protu. Rungčių būta įvairiausių – ir tradicinių, ir pačių išsigalvotų.

 

Kovo 9-osios popietę visi rinkosi į vakaro laužą, kurio metu stengėsi įsijausti į viso pasaulio piliečius – buvo vaidinami etiudai, kaip galėtų būti tradiciškai sportuojama įvairiose pasaulio šalyse. Juk kiekvienas kraštas turi savo nacionalinių sporto šakų!

 

 

 

 

Kovo 10-ąją prasidėjo azartiškosios rungtynės įvairiuose sporto punktuose – ir lauke, ir Bubių pagrindinėje mokykloje. Žaidėme kvadratą ar vis tik kovėmės it žemaičiais su kryžiuočiais? Orientaciniame žaidime reikėjo sutelkti atmintį, nuovoką, greitą reakciją. Sliuogiant slidėmis, pasirodo, labai svarbu komandinis darbas! Ypač, jei į vieną slidę įsisipiria ne vienas!

 

Kadangi žemaitiškai ripkai lazdas dar tik dirbinamės, aikštėje ne mažiau smagiai žaistas linksmasis futboliukas. Kovos lauku virto ir šaškių lentos: kurie žemaičiai įveiks kuriuos: vidsodiškiai drąsutiškius ar bubiškiai šiauliškius?

 

 

Prakaitas liejosi ir žinių apie Lietuvą ringe – juk reikia nusimanyti visose srityse: istorijos, kultūros, gamtos, geografijos ir, žinoma, sporto! Gudriausi pasirodė mažiausieji!

 

Ypač gražūs tie skautiškų renginių etapai, kai savo organizacinius sugebėjimus demonstruoja patyrę skautai bei kandidatai į juos. Šeštadienio popietė buvo jų rankose. Komandiniai žaidimai, estafetės leido komandoms galutinai išsiaiškinti, kuri bus pripažinta šios olimpiados laimėtoja.

 

 

Uždarymo rikiuotėje paskelbta:

– III vietą užėmė Drąsučių mokyklos komanda!

– II vietą užėmė Bubių mokyklos komanda!

– I vietos laimėtojai – Šiaulių tunto „Aitvarų“ gauja!

 

Tačiau laimėtojais jautėsi visi – turiningai praleistas savaitgalis padėjo dar nuoširdžiau susidraugauti rytinio Žemaitijos pakraščio skautukams ir jų bičiuliams, sutvirtinti skautiškas tradicijas, pažinti tradicines ir netradicines sporto šakas.

 

DĖKOJAME Bubių pagrindinei mokyklai – už svetingumą, skautiškų idėjų palaikymą!

 

LS Šiaulių krašto informacija

 

Veiklos vykdomos įgyvendinant Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos lėšomis finansuojamą/dalinai finansuojamą projektą TAPK („Neformaliojo švietimo paslaugų rėmimo sistemos sukūrimas savivaldybėse"), kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.